в базе 1 113 607 документа
Последнее обновление: 02.06.2024

Законодательная база Российской Федерации

Расширенный поиск Популярные запросы

8 (800) 350-23-61

Бесплатная горячая линия юридической помощи

Навигация
Федеральное законодательство
Содержание
  • Главная
  • "МИКРОБИОЛОГИЯ ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ И КОРМОВ ДЛЯ ЖИВОТНЫХ. ОБЩИЕ ТРЕБОВАНИЯ И РЕКОМЕНДАЦИИ ПО МИКРОБИОЛОГИЧЕСКИМ ИССЛЕДОВАНИЯМ. ГОСТ ИСО 7218-2011" (утв. Приказом Ростехрегулирования от 13.12.2011 N 1477-ст)
действует Редакция от 13.12.2011 Подробная информация
"МИКРОБИОЛОГИЯ ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ И КОРМОВ ДЛЯ ЖИВОТНЫХ. ОБЩИЕ ТРЕБОВАНИЯ И РЕКОМЕНДАЦИИ ПО МИКРОБИОЛОГИЧЕСКИМ ИССЛЕДОВАНИЯМ. ГОСТ ИСО 7218-2011" (утв. Приказом Ростехрегулирования от 13.12.2011 N 1477-ст)

БИБЛИОГРАФИЯ

[1] Bell, С. Neaves. P. and Wuiams. A.P. Food microbiology and laboratory practice, Blackwell Science Ltd. Oxford. UK (2005)
[2] ISO 9001 Quality management systems - Requirements (Системы менеджмента качества. Требования)
[3] ЕА-Guidelines lor the use of computers and computer systems in accredited laboratories. European cooperation for Accreditation (1998)
[4] ЕА-4/10. Accreditation for microbiological laboratories. European cooperation for Accreditation (2002)
[5]Food microbiology program requirements, based upon the FLAWG document United States accreditation criteria for laboratories performing food microbiological testing. American Association for Laboratory Accreditation (A2LA) (1998)
[6] AS 1766 Australian standard methods for the microbiological examination of food - Part 1: General techniques and procedures update (Австралийские стандартные методы микробиологических исследований пищевых продуктов. Часть 1: Современные общие приемы и методики)
[7] Витпшх, R.. Beerens. Н. and Taccuet. A. Manuel de techniques bacteriologiques. Editions Medicates Flammarion (4th edn.)
[8] АРКА Technical Committee on Microbiological Methods for Foods. Compendium of methods for the microbiological examination of foods. 2nd edition. Speck. M.L.. editor. Intersociety'Agency Committee on Microbiological Methods for Foods. American Public Health Association, Washington. DC. 1984
[9]Crucxshank et al.. Medical microbiology. Vol. 2. 12th edn.. Churchill-Livingstone. Edinburgh (1975)
[10]D'Aoust, J.Y. Psychrotrophy and foodborne Salmonella. Inf. J. Food. Microbiol. 1991, 13, pp. 207 - 16
[11] D'Aoust. J.Y. Sewell. A.M. and McDdnalo, C. Recovery of Salmonella spp. from refrigerated preenrichment cultures of dry food composites. J. AOAC fnt 1995. 78, pp. 1322-7
[12] D'Aoust, J.Y. Sewell. A.M. and Greco. P. Detection of Salmonella in dry foods using refrigerated pre-enrichment and enrichment broth cultures: summary of collaborative study. J. AOAC. Int. 1994. 77, pp. 1490-1
[13] D'Aoust, J.Y, Sewell. A.M. and Greco. P. Detection of Salmonella in dry foods using refrigerated pre-enrichment and enrichment broth cultures Interlaboratory study. J. AOAC. Int 1993. 76. pp. B14 - 21
[14] Dalsoaard. A.. Guaroasassi, L. Lund. С Bagge. L. and Gravesen. J.Opbevanngaf badevands-og drikkevandsprоver ved 0 - 5 "C i et dоgn medfizrer en signifikanl redukbon i antal Escherichia coli og kimtal. Dansk. Vet. 2002 17, pp. 1 - 9
[15]Haprewjin. G.A.. and Hartos. B.J. Guidelines to perform microbiological analyses of food and food products ("Good laboratory practice"). De Ware(n)-Chemicus 1979, 9. pp. 1 - 11
[16]Mur, G.D., ed. Hazards in the chemical laboratory. Royal Institute of Chemistry. London (1971)
[17] Laboratory biosafety manual. WHO, Geneva. 1993
[18] Lightfoot, N.F., Maier. E A. (eds). Microbiological analysis of food and water - Guidelines for quality assurance. Elsevier, Amsterdam. Netherlands (1998)
[19]Harrioan. W.F. and McCance. M.E. Laboratory methods in food and dairy microbiology. Academic Press (1976)
[20]Laboratory safety at the Centers for Disease Control (CDC). NHEW Publication No. CDC 79-8118, Atlanta. 1979
[21] Laboratory safety at the Centers for Disease Control. US Dept of Health. Education and Welfare (Public Health Service), Atlanta. 1979
[22] Gephardt. P. Murray, R.G.E.. Соstelow, R.N.. Nester, E.W., Krjeg. N.R. and Phillips, G.B. eds. Manual of methods for general bacteriology. American Society for Microbiology, Washington. DC 20006 (1981)
[23] Gnancu Besse. N.. Audwt, N., Beaufort, A., Colin. R.Cormu. M. and Lombard. B. A contribution to the improvement of Listeria monocytogenes enumeration in cold-smoked salmon. InL J. Food Microbiol. 2004, 91, pp. 119 - 27
[24]Microbiological testing laboratory accommodation guidelines, National Association of Testing Authorities, Australia
[25] Microorganisms in foods - 1; Their significance and methods of enumeration. ICMSF. University of Toronto Press (1968 update)
[26] Shapton, DA, Board. RCandHtusTER. W.J. eds. Safety in microbiology. Society for Applied Bacteriology Technical Series No. 1 and No. 6. Academic Press (1972)
[27]De Man. J.C. MPN tables (corrected), Eur. J. Appj. Biotechnol. 1983. 17. pp. 301 - 6
[28]Cochran, W.G. Estimation of bacterial densities by means of the "Most Probable Number*. Biometrics 1950. 6. pp. 105 - 16
[29] Hurley. MA and Roscoe. M.E. Automated statistical analysis of microbial enumeration by dilution series. J. Appl. Bacterid. 1983. 55, pp. 159 - 64
[30] Nemela. S. Statistical evaluation of results from quantitative microbiological examinations. Nordic Committee on Food Analysis (NMKL) Report No. 1. 2nd edition (1983)
[31]Taylor, J. The estimation of numbers of bacteria by tenfold dilution series. J. Appl. Bacterid. 1962. 25. pp. 54 - 61
[32] Holt, J.G.Krieo. N.R.,S("ath, P.H.A., Stale", J.T. and Wiluams, S.T. Bergey's manual of determinative bacteriology. 9th edn.. Williams & WiDOns. Baltimore. MD. USA (1994)
[33]Krieo N.R. and Holt. J.G. Bergey's manual of systematic bacteriology - Volume 1. Williams & Wilkins. Baltimore. MD, USA (1984)
[34]Sheath R.H.A. Мал, N.S.. Skahpe, M.E. and Holt, J.G. Bergey's manual ot systematic bacteriology - Volume 2.2nd edition. Springer. New York, NY. 2001
[35]Kreger-van Ru. N.J.W. The yeasts - Ataxonomic study, 3rd edn.. North-Holland Publishing Co. Amsterdam. Netherlands
[36]Thomas. H.A. Bacterial densities tram lermentabon tube tests, J. Am. Water Works Assoc. 1942. 34. pp. 572 - 6
[37]ISO/IEC Guide 43-1Proficiency testing by interlaboratory comparisons - Pari 1: Development and operation of proficenciency testing schemes (Проверка квалификации путем межлабораторных сличений. Часть 1. Разработка и применение программ проверок компетентности лабораторий)
[38]ISO 6888 (все части)Microbiology of food and animal feeding stuffs - Horizontal method for the enumeration of coagulase-posilive staphylococci (Staphylococcus aureus and other species) (Микробиология пищевых продуктов и кормов для животных. Горизонтальный метод подсчета коагулазаположительных стафилококков (Staphylococcus aureus и другие виды))
[39] ISO 9998 Water quality - Practices for evaluating and controlling microbiological colony count media used in water quality tests (Качество воды. Методика оценки и контроля микробиологической среды для подсчета колоний при оценочных испытаниях качества воды)
[40] ISO/tr 13843 Water quality - Guidance on validation of microbiological methods (Качество воды. Руководство по валидации микробиологических методов)
[41] ISO 14461-1 Milk and milk products - Quality control in microbiological laboratories - Parti: Analyst performance assessment for colony counts (Молоко и молочные продукты. Контроль качества в микробиологических лабораториях. Часть 1. Оценка работы аналитика при подсчете числа колоний)
[42] ISO 14461-2 Milk and milk products - Quality control in microbiological laboratories - Pari 2: Determination of the reliability of colony counts ot parallel plates and subsequent dilution steps (Молоко и молочные продукты. Контроль качества в микробиологических лабораториях. Часть 2. Определение достоверности подсчета числа колоний при посеве на параллельных чашках Петри с последующими стадиями разведения)
[43] ISO 16654 Microbiology of food and animal feeding stuffs - Horizontal method for the detection of Escherichia coli 0157 (Микробиология пищевых продуктов и кормов для животных. Горизонтальный метод обнаружения палочки Escherichia coli 0157)
[44] ISO/IEC 17025:2005 General requirements for the competence of testing and calibration laboratories (Общие требования к компетентности испытательных и калибровочных лабораторий)
[45] EN 12469 Биотехнология. Критерии качества для боксов биологической безопасности
[46] ISO 17604 Microbiology of food and animal feeding stuffs - Carcass sampling for microbiological analysis (Микробиология пищевых продуктов и кормов для животных. Отбор проб для микробиологического анализа из туши)
[47] ISO 18593 Микробиология пищевых продуктов и кормов для животных. Горизонтальные методы отбора проб с поверхностей с помощью контактных пластинок и тампонов
[48] ISO Guide 99:1996 International vocabulary of basic and general terms in metrology (Международный словарь по метрологии. Основные и общие понятия и соответствующие термины (VIM))
[49] ISO/ТС 34/SC 9 N 852 Supporting document on the change from two to one plate per dilution for colony-count techniques (revision ot ISO 7218). June 2007. Marie Cornu
  • Главная
  • "МИКРОБИОЛОГИЯ ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ И КОРМОВ ДЛЯ ЖИВОТНЫХ. ОБЩИЕ ТРЕБОВАНИЯ И РЕКОМЕНДАЦИИ ПО МИКРОБИОЛОГИЧЕСКИМ ИССЛЕДОВАНИЯМ. ГОСТ ИСО 7218-2011" (утв. Приказом Ростехрегулирования от 13.12.2011 N 1477-ст)